Oficialii Băncii Mondiale în vizită la noul Centru de Date al platformei MCloud

Oficialii Băncii Mondiale în vizită la noul Centru de Date al platformei MCloud

În data de 3 noiembrie curent, oficialii de la Banca Mondială, Satu Kahkonen, director de țară și Alex Kemer, manager de țară pentru Moldova, Europa, Asia Centrală, în contextul unei vizite de totalizare a rezultatelor de implementare a proiectului de e-transformare a guvernării din Republica Moldova, au vizitat noul Centru de Date a platformei tehnologice guvernamentale comune MCloud, proiect implementat de Centrul de Guvernare Electronică în comun cu Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale” cu suportul Băncii Mondiale.
 
În cadrul vizitei, directorul general al Î. S. ”Centrul de telecomunicații speciale", Serghei Popovici și Directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică, Iurie Țurcanu au prezentat oficialilor noul Centru de Date și au vorbit despre posibilitățile tehnice a platformei MCloud, menționând importanța infrastructurii date în vederea  asigurării unei guvernări eficiente și deschise în Republica Moldova.
 
Reprezentanții Băncii Mondiale s-au arătat impresionați de nivelul infrastructurii dezvoltate, precum și a funcționalității platformei tehnologice guvernamentale comune MCloud, apreciind rezultatele obținute în domeniul de e-Transformare a guvernării, au constatat, totodată, că experiența Republicii Moldova poate fi preluată și de alte țări în curs de dezvoltare. 
 

  

4535

Feedback