Octombrie – Luna Securității Cibernetice în UE

Octombrie – Luna Securității Cibernetice în UE

Luna octombrie, al cincilea an consecutiv în UE, este dedicată Securității Cibernetice. Obiectivul de bază al acestei campanii de sensibilizare, este de a crește gradul de conștientizare și de informare despre securitatea online.

 

Promovarea securității cibernetice în rândul cetățenilor permite schimbarea percepției acestora privind amenințările cibernetice și furnizează informații actuale și bune practici pentru siguranță în mediul virtual.

 

Directorul general al Î.S. ”Centrul de Telecomunicații Speciale”, domnul Serghei Popovici, a menționat că „Securitatea Cibernetică este o parte componentă a securității naționale, care necesită dezvoltare continuă și atenție sporită din parte Statului. Cetățenii au nevoie de siguranță nu doar în lumea reală, dar și în spațiul virtual, care a pătruns în toate domeniile de activitate a acestora. Asigurând securitatea în mediul online, este posibil de dezvoltat soluții comode și practice pentru un viitor avansat, utilizând tehnologiile informaționale pe larg”.

 

CTS susține astfel de campanii și consideră necesară diseminarea informațiilor privind securitatea cibernetică, prin toate canalele, astfel educând cetățenii. Un cetățean informat este un cetățean protejat.

1023

Feedback