Servicii TI pentru medii virtualizate

Servicii TI pentru medii virtualizate

Descriere
Serviciul este destinat pentru Autorități publice, instituții de stat, întreprinderi din sectorul real. Pentru implementarea prevederilor dispoziției menționate, CTS, oferă platforma sa tehnologică pentru găzduirea sistemelor informatice ale AAP şi administrarea echipamentului . Serviciul are la bază o infrastructură TI de ultimă generație, bazată pe tehnologii performante de cloud computing. Infrastructura are integrat un nivel înalt de fiabilitate, scalabilitate și securitate.


Serviciile TI pentru medii virtualizate permit AAP să primească medii virtualizate pentru găzduirea sistemelor informatice ale sale. Serviciul oferă suport pentru mai multe tipuri de sisteme de operare.


Securitatea, disponibilitatea și funcționarea mediului de virtualizare la nivelele de performanță agreate este garantată de prestator. Beneficiarul este responsabil pentru instalarea în mediul virtualizat a softului de sistem și aplicativ necesar și menținerea acestuia în stare funcțională. Accesul la mediile virtualizate este disponibil exclusiv pentru persoanele responsabile ale beneficiarului. Sistemele găzduite în medii virtualizate pot accesa alte servicii disponibile în cadrul platformei, pentru care au fost autorizate.


Beneficiari
Autorități publice, instituții de stat, întreprinderi din sectorul real.


Domenii de utilizare
Serviciile TI pentru medii virtualizate sunt utilizate pentru:

  • Asigurarea mediilor de operare pentru sistemele informatice sau pentru componente ale acestora;
  • Organizarea mediilor de dezvoltare sau de testare în cadrul proiectelor de implementare a sistemelor informatice;
  • Asigurarea platformei de restabilire pentru sistemele informatice cheie ale beneficiarului;


Serviciul include

  • Crearea mediului de operare virtualizat, conform cerințelor beneficiarului. Sisteme de operare suportate sunt: Windows 2008 Srv, SuSe Linux, etc.;
  • Licențierea pentru sistemele de operare virtualizate;
  • Configurarea accesului securizat la mediile virtualizate (inclusiv conexiuni VPN);
  • Implementarea mediilor de virtualizare în configurație HA (High Availability) sau în configurație FT (Fault Tolerance);
  • Suport în utilizarea serviciului și gestiunea incidentelor, conform nivelului agreat.


Nivelul serviciilor

Nr.IndicatorNivel
1Monitorizare serviciu24x24, 7 zile pe săptămână.
2Disponibilitate serviciu99,8% lunar. CTS își rezervă dreptul de a efectua activități de mentenanță în zilele ne lucrătoare şi în intervalul de timp 18:00 – 07:00 în zilele lucrătoare. Această perioadă nu este luată în calcul la măsurarea nivelului de disponibilitate.
3Suport și soluționare incidente08:00 – 17:00, în zilele lucrătoare.
4
Raportare nivel serviciu
Raportare privind nivelul de disponibilitate al serviciului la solicitare Beneficiarului, după posibilităţile Prestatorului.Ordinea de prestare a serviciilor
Serviciul TI pentru medii virtualizate este oferit în bază de contract. Anexă la contract este Acordul privind nivelul serviciilor.

 


Suport în utilizarea serviciilor
Informații adiționale, precum și suport în utilizarea serviciului pot fi obținute apelând la Serviciul Suport Clienți. La plasarea solicitărilor de suport, este necesar a indica codul serviciului ca fiind ”VPS”.


Preţ  servicii
Pentru a obține o ofertă de preț, rugăm să contactați serviciul Vînzări.

7989

Feedback